Σπανακόπιτα με Χωριάτικο Φύλλο Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πλένουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον βασιλικό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε 4 κ.σ. λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τα τρίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας να μαραθούν. Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε.

 

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί (διαμέτρου 36 εκ.). Στρώνουμε τα μισά φύλλα της χωριάτικης ζύμης βουτυρώνοντας καλά το καθένα ως εξής: Στρώνουμε το πρώτο φύλλο καλύπτοντας περίπου τα ⅔ του πάτου και ένα μέρος από τα πλάγια του ταψιού, το φύλλο να εξέχει λίγο. Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο, αλλά από την πλευρά του ταψιού που είναι άδεια. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα σταυρωτά.

 

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα της χωριάτικης ζύμης βουτυρώνοντας και πάλι καλά το καθένα και στρώνοντας τα λίγο σουρωμένα. Κλείνουμε την σπανακόπιτα διπλώνοντας στρωτά προς τα μέσα τα κάτω φύλλα που εξέχουν.

 

Χαράζουμε την σπανακόπιτα σε τριγωνικά κομμάτια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Μόλις βγάλουμε τη σπανακόπιτα από τον φούρνο ραντίζουμε με λίγο νερό και τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεσκεπάζουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.