Σεφουκλόπιτα (πίτα με σέσκουλα) με χωριάτικο φύλλο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σέσκουλα και τα χοντροκόβουμε. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και τα αρωματικά βότανα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

 

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τα σέσκουλα και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε περίπου για 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το μάραθο και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.  Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 27 εκ., απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας ανάμεσα και αφήνουμε να περισσεύουν λίγο έξω από το χείλος του ταψιού. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα. Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα σε χοντρό κορδόνι και αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας, χρησιμοποιώντας πινέλο. Ψήνουμε περίπου για 50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η πίτα και από κάτω.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.