Χορτόπιτα με Χωριάτικο Φύλλο Ολικής Άλεσης, Φέτα και Γιαούρτι από τον Άκη Πετρετζίκη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το βούτυρο. Κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το βάζουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και το βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 5 λεπτά να καραμελώσουν. Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος στην άκρη.

 

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα χόρτα, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν και πέσει ο όγκος τους. Μεταφέρουμε σε μπολ για να κρυώσουν. Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Αλείφουμε ένα ταψί 25×35 με ελαιόλαδο και βάζουμε το ένα φύλλο. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε το δεύτερο από πάνω σταυρωτά. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τρίτο φύλλο. Βάζουμε στο μπολ με τη γέμιση το γιαούρτι, τα αβγά και το άσπρο τυρί σπασμένο με τα χέρια μας.

 

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μυρώνια, τα φύλλα από τον άνηθο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Τα βάζουμε στο μπολ με τη γέμιση, προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα. Καλύπτουμε με ένα φύλλο, το λαδώνουμε, καλύπτουμε με το επόμενο φύλλο σταυρωτά, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράσσουμε την χορτόπιτα με ένα μαχαίρι. Απλώνουμε από πάνω με το ελαιόλαδο που περίσσεψε και ψήνουμε για 70 λεπτά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.