Αυτή η εκδοχή της κλασικής κις λορέν συνδυάζει την απαλότητα του πράσου με τη νοστιμιά του ζαμπόν και τη φέτα ή το blue cheese. Η κρεμώδης γέμιση με αυγό και κρέμα γάλακτος δένει υπέροχα πάνω στη ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη, προσφέροντας ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και άρωμα.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
2 μεγάλα πράσα, ψιλοκομμένα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος)
40 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
100 ml λευκό κρασί
100 γρ. τυρί φέτα (ή blue cheese), θρυμματισμένη
100 γρ. ζαμπόν ή μπέικον (ή 50 γρ. ζαμπόν και 50 γρ. μπέικον), ψιλοκομμένο
Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί, το αλλαντικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C..
Στρώνουμε σε ταρτιέρα τη ζύμη, καλύπτοντας και τα πλαϊνά, και κόβουμε τα περισσεύματα. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης μας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους αυγών και περιχύνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να έχει ψηθεί η βάση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.