πιπερόπιτα σε φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Πλένουμε καλά όλες τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από τους σπόρους τους. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ½ φλιτζ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέσα σε αυτό τις πιπεριές και το κρεμμύδι για 8 – 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Αν το μείγμα μας έχει υγρά, τα στραγγίζουμε.  

 

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει πριν ρίξουμε μέσα τη γαλοπούλα και το τυρί. Λαδώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και βγάζουμε τα φύλλα από τη συσκευασία τους. Τα απλώνουμε πάνω σε μία επίπεδη επιφάνεια και τα σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.  

 

Καλύπτουμε τον πυθμένα του ταψιού με 5 φύλλα κρούστας, τα οποία λαδώνουμε με πινέλο ένα-ένα. Από πάνω τοποθετούμε 1 ακόμη φύλλο χωρίς να το λαδώσουμε και αδειάζουμε πάνω του τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με μαυροσούσαμο και τη χαράζουμε όπως θέλουμε με ένα μαχαίρι (το μαχαίρι να μην φτάνει μέχρι κάτω). Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.