Νηστίσιμη Πίτα με πολύχρωμα Λαχανικά και Τραχανά με Φύλλο Κρούστας Χρυσή Ζύμη
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

 

Βγάζουμε το φύλλο από το ψυγείο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού πλύνουμε, καθαρίσουμε και κόψουμε τα λαχανικά μας όπως περιγράφεται στα υλικά, βάζουμε σε µια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ½ φλιτζ. ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεµµυδάκια και το κρεµµύδι και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό.

 

Προσθέτουμε τη µαραθόριζα και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισµα µέχρι να µαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. Σβήνουμε µε το κρασί και µετά από λίγο προσθέτουμε τον τραχανά ή το πλιγούρι. Ρίχνουμε και λίγο νεράκι επιπλέον. Όταν η γέµιση στεγνώσει από τα υγρά, καθώς ο τραχανάς ή το πλιγούρι θα τα απορροφήσουν, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

 

Αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε τα ψιλοκοµµένα µυρώνια και τις καυκαλήθρες και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεµα.

 

Προθερµαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε πάνω του το πρώτο φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του. Στρώνουμε τα υπόλοιπα µισά φύλλα, λαδώνοντάς τα επίσης ένα προς ένα µε πινέλο.

 

Απλώνουμε το μείγμα της γέµισης πάνω από τα στρωµένα φύλλα και φέρνετε από πάνω όσα εξέχουν από το ταψί. Σκεπάζουμε την πίτα µε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα επίσης ένα προς ένα και σουρώνοντάς τα ελαφρά για να µην εξέχουν από το ταψί.

 

Χαράζουμε την πίτα σε κοµµάτια, τη ραντίζουμε µε κρύο νεράκι, την πασπαλίζουμε µε το σουσάµι και την ψήνουμε στον προθερµασµένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου ή µέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα της.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.