Αλμυρές Καραμελίτσες με Λαχανικά με Φύλλο Κρούστας για Πίτες Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Βγάζουμε το φύλλο από το ψυγείο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβουμε τα λαχανικά (πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια) σε μικρά κυβάκια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Βράζουμε και τον αρακά και τον σουρώνουμε. Βάζουμε τα λαχανικά σε μπολ και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, τον κρόκο ελαφρά χτυπημένο, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά.  

 

Κόβουμε το φύλλο σε 3 λωρίδες (κατά μήκος), τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, απλώνουμε μία κουταλιά από το μείγμα και το τυλίγουμε σε ρολό. Στρίβουμε τις άκρες και βάζουμε τα ρολά σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.  

 

Ψήνουμε τις καραμελίτσες στους 170°C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε τις καραμελίτσες σε μια πιατέλα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.