ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

 

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ του φούρνου και όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε μια χάρτινη σακούλα. Όταν κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

 

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε να μελώσουν για λίγα λεπτά.

 

Στη συνέχεια, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε τα αυγά, το μανούρι, τη γραβιέρα και το μαϊντανό.

 

Αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε σε ένα ταψί τα 4 πρώτα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε από πάνω τη γέμιση με μια σπάτουλα.

 

Κόβουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα γυρίζουμε προς τα μέσα για να κλείσουμε την πίτα. Την ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.