ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

Για το φύλλο 

Αφήνουμε τα Φύλλα κρούστας για πίτες Xρυσή Ζύμη να ξεπαγώσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της συκευασίας.

Για τη γέμιση 

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις τρίβουμε και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και τα ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις έχουμε ξεπλύνει και τις έχουμε στύψει καλά.

Για τη γέμιση 

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 15’. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, το χλωροτύρι ή τη φέτα, τα από τη γραβιέρα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

Για τη σύνθεση 

Τοποθουμείτε σε επίπεδη επιφάνεια 2 φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αλειμμένα με λάδι. Απλώνουμε από πάνω το από τη γέμιση ομοιόμορφα. Διπλώνουμε σε ρολά τα φύλλα με τη γέμιση ξεκινώντας από τις δυο απέναντι πλευρές μέχρι που τα δύο ρολά να συναντηθούν στο κέντρο. Τοποθουμείτε σε βουτυρωμένο ταψί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση. Πασπαλίζουμε με την υπόλοπη τριμμένη γραβιέρα.

Για τη σύνθεση 

Χτυπάμε το έκτο αυγό με το υπόλοιπο λάδι και περιχύνουμε την πίτα. Την ψήνουμε 60’-70’ στους 180° C. Σερβίρουμε την πίτα ζεστή.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.4 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.