Κολοκυθόπιτα στριφτή

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

Για το φύλλο 

Αφήνουμε τα Φύλλα κρούστας για πίτες Xρυσή Ζύμη να ξεπαγώσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της συκευασίας.

Για την πίτα 

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια από το προηγούμενο βράδυ και τα βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν όλο το νερό τους. Τα πιέζουμε με τα χέρια σας. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές της σούπας λάδι για 5’. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Για την πίτα 

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τα αυγά, τη φέτα, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, 3-4 κουταλιές λάδι και αλάτι. Τέλος προσθέτουμε τον τραχανά και
το πιπέρι.

Για την πίτα 

Βάζουμε ένα φύλλο πάνω σε λεία επιφάνεια, το λαδώνουμε με το πινέλο και
απλώνουμε κατά μήκος 4-5 κουταλιές από το μείγμα του κολοκυθιού. Τυλίγουμε
σε ρολό και το βάζουμε σε ορθογώνιο ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι.

Για την πίτα 

Αλείφουμε το ρολό με λάδι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το μείγμα του κολοκυθιού και τοποθουμείτε τα ρολά στο ταψί
το ένα δίπλα στο άλλο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 180° C, 1 ώρα
περίπου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.