Νηστίσιμα Τρίγωνα Πατατοπιτάκια με Κάρυ, Κουρκουμά και Μαυροκούκι μ φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τους σπόρους από το κύμινο ώστε να βγάλουν το πικάντικο άρωμά τους. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και στο τέλος προσθέτουμε τις πατάτες μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.

 

Σε μια επιφάνεια εργασίας τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες κατά μήκος της μεγάλης πλευράς τους. Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου και με τη βοήθεια ενός πινέλου την αλείφουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά της σούπας όχι πολύ γεμάτη από τη γέμιση και κλείνουμε το φύλλο σε τρίγωνο. Συνεχίζουμε να τυλίγουμε το φύλλο μέχρι να τελειώσει η λωρίδα και να κλείσει καλά το πιτάκι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με λίγο νερό.

 

Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο και μεταφέρουμε τα πατατοπιτάκια σε μια πιατέλα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.