Η κολοκυθόπιτα αλμυρή είναι μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές πίτες, γεμάτη γεύση και άρωμα. Με φύλλο κρούστας, φέτα και φρέσκα μυρωδικά όπως άνηθο και μαϊντανό, αποτελεί ιδανική επιλογή για το καθημερινό τραπέζι αλλά και για κάθε περίσταση.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα πιέζουμε καλά να βγάλουν τα υγρά τους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Αφού καραμελώσει, προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5–6 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα, αλείφοντάς τα κι αυτά ενδιάμεσα με βούτυρο.
Απλώνουμε μέσα τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα με βούτυρο. Τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων σε στεφάνι περιμετρικά και κόβουμε την πίτα σε κομμάτια. Την αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και την ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 180° C.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.