ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

 

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά για το σιρόπι — το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τις φλοίδες πορτοκαλιού, τις φλοίδες λεμονιού, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε το βούτυρο και βάζουμε το κατσαρολάκι σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά να λιώσει αργά το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο λιώσει, θα μείνει στο κάτω μέρος η πρωτεΐνη του γάλακτος και πάνω το καθαρό βούτυρο, γνωστό ως clarifie, το οποίο μεταγγίζουμε με μία κουτάλα της σούπας σε ένα μπολ.

 

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια μαζί με τα μπαχαρικά (την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο) και τα αποξηραμένα φρούτα, τις ξανθές σταφίδες, τις μαύρες σταφίδες και τα cranberries, και ανακατεύουμε πολύ καλά.

 

Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί 30×25 εκ. με το clarifie και στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά. Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια των φύλλων το 1/3 από το μείγμα ξηρών καρπών και στρώνουμε 3 φύλλα κρούστας πάνω του, διπλωμένα στη μέση, βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με το clarifie.

 

Πασπαλίζουμε με άλλο 1/3 από το μείγμα ξηρών καρπών, στρώνουμε άλλα 3 φύλλα κρούστας, διπλωμένα στη μέση, βουτυρώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά, και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα ξηρών καρπών. Τοποθετούμε τα τελευταία φύλλα κρούστας, πάλι διπλωμένα στη μέση, βουτυρώνοντας και αυτά, και διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα δημιουργώντας μία μπορντούρα. Περνάμε με clarifie και κόβουμε μπακλαβαδωτά.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για 1½–2 ώρες και, όταν είναι έτοιμος, τον αποσύρουμε από τον φούρνο και τον περιχύνουμε με το σιρόπι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.