ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

 

Αφήνουμε τα φύλλα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσουν πλήρως. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

 

Προσθέτουμε το kale και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με πιρούνι τα αβγά με το πιπέρι. το ανθότυρο, το τσαλαφούτι και αν θέλουμε τη φέτα. Ρίχνουμε το μείγμα του kale και ανακατεύουμε ξανά. Για πιο πλούσια γεύση, προσθέτουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο.

 

Σε ένα ταψί 35×25 εκ. το οποίο έχουμε βουτυρώσει, στρώνουμε το πρώτο φύλλο και, με ένα πινέλο, το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Συνεχίζουμε με 3 ακόμη φύλλα, βουτυρώνοντας ανάμεσα.

 

Απλώνουμε επάνω στα φύλλα ομοιόμορφα τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα. Σημείωση: Φροντίζουμε να γυρίζουμε τις άκρες τους προς τα μέσα για πιο όμορφο τελείωμα.

 

Χαράζουμε ελαφρώς την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι το φύλλο να ροδίσει ομοιόμορφα και η πίτα μας να μυρίσει υπέροχα.

 

Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την πίτα για 10 λεπτά να σταθεί πριν την κόψουμε, ώστε τα τυριά να δέσουν και τα κομμάτια να κόβονται όμορφα.

Αρχικός Συντάκτης: Real Taste & Style Τεύχος Νοεμβρίου 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.