ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει ελαφρά, ρίχνουμε το αυγό και την κρέμα κάστανου και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε 2 φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και έτσι έχουμε 2 διπλά μακριά φυλλαράκια.

 

Βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά γέμιση στην άκρη του επάνω φύλλου και διπλώνουμε και τα δύο μέχρι τη μέση, πατώντας τα στις άκρες ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Σουρώνουμε το διπλό φύλλο που περισσεύει και αναποδογυρίζουμε ώστε τα σουρωμένα φύλλα να βρεθούν από πάνω.

 

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. Μεταφέρουμε τα πιτάκια σε καλά βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

 

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και τις φλούδες λεμονιού για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα κράνμπερις και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5-6 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

 

Περιχύνουμε τα πιτάκια με το κρύο σιρόπι. Όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα τοποθετούμε σε δίσκο σε σχήμα στεφανιού και τα γαρνίρουμε με κορφές δεντρολίβανου.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ τ. Δεκεμβρίου 2025
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.