Τρίγωνα Πανοράματος με φύλλο Κρούστας για Γλυκά από τον Άκη Πετρετζίκη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το γάλα, 250 γρ. ζάχαρη και το στικ βανίλιας και περιμένουμε να πάρει μια βράση. Παράλληλα, σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αβγά και 50 γρ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά το γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μπολ με τα αβγά, ενώ παράλληλα το ανακατεύουμε με το σύρμα. Καθαρίζουμε με χαρτί την κατσαρόλα από το γάλα και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ετοιμάζουμε το ρου μας, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

 

Σιγά σιγά (κουταλιά-κουταλιά) ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα με το γάλα-αβγά και ανακατεύουμε κάθε φορά ελαφρά με το σύρμα. Σε αυτό το σημείο αφαιρούμε το στικ βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να σπάσουν όλα τα γρομπαλάκια και να γίνει λεία η κρέμα μας. Όταν δούμε μπουρμπουλήθρες είναι σχεδόν σίγουρο ότι η κρέμα μας είναι έτοιμη. Δοκιμάζουμε και αν δεν έχει τη γεύση από το αλεύρι, είναι σίγουρα έτοιμη! Αφαιρούμε απο τη φωτιά, βάζουμε την κρέμα μας σε ένα βαθύ ταψί-μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη (προσέχουμε να εφάπτεται η μεμβράνη στην κρέμα ώστε να αποφύγουμε να κάνει κρούστα μέσα στο ψυγείο). Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για να κρυώσει για 2-3 ώρες.

 

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν μια βράση και λιώσει η ζάχαρη, το σιρόπι μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

 

Βάζουμε το φύλλο μπροστά μας, με τη στενή μεριά του προς τα εμάς. Το χωρίζουμε σε 3 κάθετες λωρίδες και το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Βάζουμε όλες τις λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη. Παίρνουμε την πρώτη λωρίδα και με τη βοήθεια του πινέλου τη ραντίζουμε από πάνω με βούτυρο. Από πάνω βάζουμε άλλη μια λωρίδα, που τη βουτυρώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Διπλώνουμε σαν να φτιάχνουμε τρίγωνο πιτάκι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο στη μέση (υποτείνουσα) σε δυο μικρότερα ορθογώνια τριγωνάκια. Ανοίγουμε το κάθε ένα σαν χωνάκι από παγωτό και βάζουμε μέσα ένα τσαλακωμένο μπαλάκι απο λαδόκολλα.

 

Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε τετράγωνα (10×10 εκ.) και τα τσαλακώνουμε κάνοντας μπαλάκια. Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε ένα ταψί που στον πάτο του έχουμε βάλει λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε τα φύλλα με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις λωρίδες από το φύλλο κρούστας. Τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν και να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα μέχρι μέσα, για περίπου 25-30 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, αμέσως τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα. Κατόπιν, αφήνουμε τα τρίγωνα να στραγγίσουν πάνω σε μία σχάρα και αφαιρούμε τα χαρτάκια από μέσα τους.

 

Βάζουμε την κρέμα μας σε ένα κορνέ. Συναρμολογούμε βάζοντας την κρέμα μέσα στα τρίγωνα (με το κορνέ) και διακοσμούμε αν θέλουμε με σαντιγί & φιστίκι
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.