Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Βγάζουμε το φύλλο από το ψυγείο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παίρνουμε 5 φύλλα κρούστας. Τα απλώνουμε και περνάμε το καθένα από αυτά με ασπράδι. Το τελευταίο φύλλο το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Τα κόβουμε με ένα τσέρκι σε στρογγυλό σχήμα. Επαναλαμβάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία 3 φορές μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Για το φύλλο
Βάζουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε περίπου 30 γρ. λιωμένο βούτυρο. Το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα κρούστας. Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
Για την κρέμα βανίλιας
Χτυπάμε μισό φλιτζάνι ζάχαρη και κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα το γάλα και τους κρόκους. Προσθέτουμε και τους σπόρους από τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσουν, περίπου 6 λεπτά.
Για την κρέμα βανίλιας
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε μέχρι να κρυώσει.
Για τις μπανάνες
Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Κόβουμε τις μπανάνες διαγώνια και τις προσθέτουμε στο μείγμα.
Για το στήσιμο
Βάζουμε σε ένα πιάτο ένα στρογγυλό κομμάτι φύλλο κρούστας. Από πάνω βάζουμε λίγη κρέμα βανίλιας και μετά προσθέτουμε 3-4 κομμάτια μπανάνας. Βάζουμε άλλο ένα φύλλο κρούστας από πάνω και επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία 3-4 φορές. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 5 / 5. Vote count: 1
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.