Πίτα Μπακλαβά σε φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/13

 

Αφήνουμε το Φύλλο Κρούστας για Γλυκά να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό, δίνουμε μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 3’-4’. Στη συνέχεια το αποσύρουμε από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ 

Στο μούλτι προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και αλέθουμε έτσι ώστε όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ 

Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας τοποθετούμε μία λαδόκολλα, και στη συνέχεια πάνω σε αυτή απλώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας. Στη συνέχεια το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα την ζάχαρης και των ξηρών καρπών. Συνεχίζουμε βάζοντας το επόμενο φύλλο σταυρωτά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα.

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ 

Μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με τα φύλλα στην ταρτιέρα και με την παλάμη μας πιέζουμε ελαφρώς στο κέντρο της ταρτιέρας έτσι ώστε το φίλο να εφαρμόσει καλά σε αυτή. Με μια νωπή πετσέτα σκεπάζουμε την ταρτιέρα και το φύλλο έτσι ώστε να μην ξεραθεί.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, ζάχαρη, το αλάτι και με έναν αυγοδάρτη ομογενοποιούμε πολύ καλά για 1’-2’.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και την κανέλα.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 

Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς μέσα στην ταρτιέρα, τους απλώνουμε ομοιόμορφα, και από πάνω περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 

Τσαλακώνουμε τα φύλλα που προεξέχουν εκτός της ταρτιέρας προς τα μέσα δημιουργώντας ένα κεντρικό πλαίσιο. Σε αυτό το σημείο βουτυρώνουμε ελαφρώς τις άκρες των φύλλων.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 

Ψήνουμε στο μέσον του φούρνου περίπου 40’.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 

Αφαιρούμε την ταρτιέρα από τον φούρνο, ανασηκώνουμε τη λαδόκολλα και μεταφέρουμε την πίτα μπακλαβά σε μια μεγάλη πιατέλα. Με προσοχή αφαιρούμε τη λαδόκολλα και στη συνέχεια με ένα κουτάλι περιχύνουμε το κρύο σιρόπι πάνω από τα καυτά φύλλα της τάρτας

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε με παρφέ βανίλιας ή άλλο παγωτό της αρεσκείας μας
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.