Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για το φύλλο
Στρώνουμε το φύλλο ζύμης κουρού σε καλά βουτυρωμένο ταψί ή ταρτιέρα, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω για βάρος όσπρια ή ρύζι. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 190°C.
Για την κρέμα
Βράζουμε το γάλα. Κρατάμε μισό φλιτζάνι για να διαλύσουμε αργότερα το κορν φλάουρ.
Για την κρέμα
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο από το ζεστό γάλα για να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, αφού πρώτα το διαλύσουμε στο γάλα που έχουμε κρατήσει, χαμηλώνουμε την φωτιά και περιμένουμε να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε και σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη για να μην δημιουργηθεί πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τα αχλάδια
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και ροδίζουμε τα αχλάδια για 2 λεπτά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά, αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τα αχλάδια
Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφαιρούμε τα όσπρια, γεμίζουμε με την κρέμα και στρώνουμε πάνω τα αχλάδια. Ρίχνουμε το σιρόπι που έχει μείνει στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180°C για 10 λεπτά ακόμα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.