ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Βγάζουμε το ένα φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου (το δεύτερο φύλλο της συσκευασίας θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Καλύπτουμε με το φύλλο κουρού μια βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ., κόβοντας όσο τυχόν περισσεύει από τα τοιχώματα. Τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία τη βάση, στρώνουμε από πάνω λαδόκολλα, γεμίζουμε με φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά.

 

Βγάζουμε από τον φούρνο και περνάμε με πινέλο τη βάση και τα πλαϊνά της τάρτας με το χτυπημένο αβγό. Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά και ύστερα τη βγάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει. Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, αναμειγνύουμε τις δύο σοκολάτες με το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και, όταν κρυώσει και πήξει ελαφρώς, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση της τάρτας.

 

Ετοιμάζουμε το toffee: Σε μια βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σε μέτρια φωτιά, αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, το νερό και το ξίδι, ανακατεύοντας απαλά έως ότου το μείγμα φτάσει στους 138°C. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο. Οταν το σιρόπι φτάσει τους 149°C, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μεγαλύτερη ποσότητά του σε έναν μεγάλο δίσκο ψησίματος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Με γρήγορες κινήσεις τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς στην επιφάνεια της τάρτας και προσεκτικά ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο σιρόπι. Οταν κρυώσει και σφίξει το toffee στον δίσκο, το σπάμε σε κομμάτια και τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι ανάμεσα στους ξηρούς καρπούς. Ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση της τάρτας με χρυσά μούρα και βρώσιμο χρυσό γκλίτερ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.