Τάρτα με Πορτοκάλια Γλασέ με Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Από την εκπομπή του Στέλιου Παρλιάρου, Γλυκές Αλχημείες Βγάζουμε το ένα φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου (το δεύτερο φύλλο της συσκευασίας θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση).

 

Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά ανακατεύοντας σταδιακά. Αφήνουμε για λίγη ώρα να μείνει. Προσθέτουμε και το λικέρ.

 

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και τη βάζουμε στη φωτιά. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε λεπτές φέτες, τις ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι και τις αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά από κάτω προς τα επάνω έως ότου γίνουν διάφανες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις στραγγίζουμε από το λίγο σιρόπι που έχει μείνει. Τις απλώνουμε μία-μία πάνω σε μία σχάρα να στραγγίξουν.

 

Απλώνουμε τη ζύμη σε μια λαμαρίνα. Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου αφήνοντας χωρίς κρέμα 5 εκ. περιφερειακά. Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε τα πορτοκάλια γλασσέ το ένα να εφάπτεται με το άλλο και διπλώνουμε την άδεια ζύμη προς τα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40-50 λεπτά έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Δείτε την τεχνική για τέλειες τάρτες με ζύμη κουρού, στο βίντεο που έφτιαξε η Χρυση Ζύμη εδώ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.