ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/09

 

Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις βουτάτε σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν, τις στεγνώνετε λίγες – λίγες και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 4– 5 κ. σούπας ελαιόλαδο

 

Αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν

 

Χτυπάτε τα αβγά και ρίχνετε την φέτα, τις μελιτζάνες και τον βασιλικό

 

Απλώνετε τα φύλλα και τα λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο

 

Σε κάθε φύλλο αλείφετε λίγη πάστα χαρίσας, βάζετε 4 κουταλιές γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, διπλώνετε τις άκρες και τυλίγετε σε ρολό

 

Επαναλαμβάνετε με όλα τα φύλλα. Τοποθετείτε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο

 

Χαράζετε κάθε ρολό σε τρία μέρη και πασπαλίζετε με σουσάμι

 

Ψήνετε για 30 – 35 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν

 

Αφήνετε για 10 – 15 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ τ. Σεπτεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.