λεξικό

Ζύμη Croissants

Tο μεγάλο μυστικό της επιτυχίας της ζύμης Croissants βρίσκεται στο ζύμωμα, που, όπως και οι σφολιάτες, παρασκευάζεται με εναλλασσόμενα στρώματα ζύμης και βουτύρου και κατά το ψήσιμο χωρίζεται σε αλλεπάλληλα λεπτά φύλλα, κάτι που χαρίζει πλούσια, ακαταμάχητη και βουτυρένια γεύση.

Brunch

Πρόκειται για το παραδοσιακό μας δεκατιανό. Η λέξη αποτελεί τη μίξη των αγγλικών λέξεων για το πρωινό και το μεσημεριανό, breakfast και lunch αντίστοιχα. Είναι, δηλαδή ένα ελαφρύ, συνήθως αλμυρό γεύμα που σερβίρεται στο μεσοδιάστημα πρωινού και μεσημεριανού.

Σφολιάτα

Η Σφολιάτα είναι είδος φύλλου που παρασκευάζεται με εναλλασσόμενα στρώματα ζύμης και βουτύρου και κατά το ψήσιμο χωρίζεται σε αλλεπάλληλα λεπτά φύλλα. Είναι αφράτη, με βουτυρένια γεύση και τη συναντάμε σε πλήθος φαγητών, όπως αλμυρές πίτες και τάρτες, αλλά και στη ζαχαροπλαστική σε μιλφέιγ, κρουασάν, γυαλάκια κ.α.