dictionary

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα ελαιόλαδο που έχει παραχθεί με φυσικές και μηχανικές μεθόδους, του οποίου η οξύτητα εκφρασμένη σε ελαϊκό οξύ δεν υπερβαίνει το 1g/100g και έχει τέλειο άρωμα, γεύση και υψηλή διατροφική αξία, σε αντίθεση με το απλό ελαιόλαδο στου οποίου την παραγωγή μεσολαβεί ανάμιξη παρθένου ελαιολάδου και εξευγενισμένου ελαιολάδου που οργανοληπτικά και φυσικοχημικά είναι υποδεέστερο του έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Κασέρι

Ημίσκληρο λευκοκίτρινο τυρί Π.Ο.Π από πρόβειο ή μίγμα πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος. Έχει ευχάριστη γεύση και άρωμα και συμπαγή μάζα χωρίς, ή με ελάχιστες τρύπες. Το κασέρι τρώγεται ωμό, ιδίως όταν είναι ιδιαίτερα ωριμασμένο. Το συναντάμε κυρίως σε πίτες, ζυμαρικά και σε συνταγές που χρειάζονται ένα τυρί που δε λιώνει πλήρως αλλά διατηρεί την ελαστικότητα του όταν θερμαίνεται.