Πίτα Ελληνική Χρυσή Ζύμη

λεξικό

Τοπική Παραδοσιακή Συνταγή

Η συνταγή που αντανακλά την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου και διαμορφώθηκε στο χρόνο με βάση τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής αλλά και τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. Γι’ αυτό, μπορεί συναντάμε πλήθος συνταγών με μικρές αλλα σημαντικές παραλλαγές που κρύβουν μέσα τους τη μοναδικότητα του κάθε τόπου.

Ζύμη Κουρού

Η ζύμη κουρού φτιάχνεται με αλεύρι, βούτυρο, αυγό και γάλα και όταν ψηθεί γίνεται μπισκοτένια και τριφτή.. Χρησιμοποιείται σε πίτες. τάρτες και πιτάκια με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση.

Σφολιάτα

Η Σφολιάτα είναι είδος φύλλου που παρασκευάζεται με εναλλασσόμενα στρώματα ζύμης και βουτύρου και κατά το ψήσιμο χωρίζεται σε αλλεπάλληλα λεπτά φύλλα. Είναι αφράτη, με βουτυρένια γεύση και τη συναντάμε σε πλήθος φαγητών, όπως αλμυρές πίτες και τάρτες, αλλά και στη ζαχαροπλαστική σε μιλφέιγ, κρουασάν, γυαλάκια κ.α.