Ανοιχτή Σπανακόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη με Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη!
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε το άλλο φύλλο στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190°C στον αέρα. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε το σπανάκι σε δόσεις ενώ το σπάμε με τα χέρια μας, μέσα στο τηγάνι και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Δε θέλουμε η σπανακόπιτά μας να έχει καθόλου υγρασία για 5-7 λεπτά. Βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και να δέσει η γέμιση μας. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

 

Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σπάμε με τα χέρια μας μέσα τη μισή φέτα, ξύσμα από 1 λεμόνι, τα 2 αβγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε λαδόκολλα. Στρώνουμε 1 φύλλο κουρού στη λαδόκολλα. Απλώνουμε τη γέμιση από πάνω. Τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα δημιουργώντας ένα μικρό φάκελο. Βάζουμε το τυρί κρέμα σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτα. Σπάμε και την υπόλοιπη φέτα από πάνω. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε την πίτα με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 25-30 λεπτά σε υψηλή σχάρα. Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Κόβουμε τη σπανακόπιτα σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και μυρωδικά. Δείτε τη συνταγή για την Ανοιχτή Σπανακόπιτα του Άκη εδώ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.