Παραδοσιακά αγαπημένο και ξακουστό, το αρνάκι "κλέφτικο" γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό με φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη, καπνιστό τυρί και πολύχρωμα λαχανικά, σε μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Αφήνουμε το Φύλλο Κρούστας για Πίτες να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Προσθέτουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το θυμάρι και πολτοποιούμε καλά. Μαρινάρουμε με το μείγμα το αρνί και στη συνέχεια προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Θωρακίζουμε το αρνί σε δόσεις μέχρι να πάρει ένα ωραίο καβουρδισμένο χρώμα.
Παράλληλα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές φλωρίνης, τις πατάτες και τις ελιές και μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε το θωρακισμένο αρνί πάνω από τα λαχανικά και στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
Αφαιρούμε το σκεύος από τον φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180°C και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
Παράλληλα σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας τοποθετούμε δύο φύλλα σταυρωτά μεταξύ τους και βουτυρώνουμε ελαφρώς. Συνεχίζουμε τοποθετώντας άλλα 3 φύλλα (που και αυτά τα βουτυρώνουμε) και τέλος με ένα μεγάλο κουτάλι προσθέτουμε το κρέας και τα λαχανικά κεντρικά των φύλλων. Πασπαλίζουμε με το καπνιστό τυρί και τοποθετούμε και ένα κομμάτι φέτα πάνω από τα υλικά. Τέλος κλείνουμε σταυρωτά τα φύλλα και βουτυρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
Μεταφέρουμε με προσοχή σε ένα ή δύο ταψιά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 3.6 / 5. Vote count: 7
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.