Χορτόπιτα με κρεμμυδάκια & τυρί

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το πράσο και το σκόρδο.

 

Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι, το αφήνουμε να σοταριστει καλά, να μειωθεί σε όγκο και να βγάλει τα ζουμάκια του. Αλατοπιπερώνουμε. Θέλουμε τα υγρά που θα βγάλει να εξατμιστούν εντελώς.

 

Τέλος, ρίχνουμε στη γέμιση τον τραχανά, ο οποίος πέρα από τη γεύση που προσφέρει χρησιμεύει στο να τραβήξει τα ζουμιά που θα βγάλουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε και τη φέτα τριμμένη.

 

Ανοίγουμε τη συσκευασία Φύλλο Κρούστας για Πίτες Χρυσή Ζύμη, τσαλακώνουμε ένα ένα τα μισά φύλλα και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Τα ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση από πάνω, προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωμένα ένα ένα, ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

 

Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα για περίπου 40΄- 50΄ μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Cantina τ. Σεπτεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.