ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κορν φλάουρ που έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό. Οταν «δέσει» το βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

 

Τρίβουμε με το χέρι μας τη φέτα. Ρίχνουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.

 

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ. Απλώνουμε 2 παραδοσιακά φύλλα για πίτες και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Διπλώνουμε προς τα μέσα τη μία πλευρά των φύλλων κατά το ¼ .

 

Το ίδιο κάνουμε και από την ακριβώς απέναντι πλευρά για να έχουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο. Απλώνουμε στην άκρη γέμιση και τυλίγουμε σε σπείρα.

 

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση. Τα βάζουμε στο ταψάκι. Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε σε συνέχεια έναν μεγάλο «σαλίγκαρο» στο ταψί, δηλαδή να είναι συνεχόμενο.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα. Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

 

Σημείωση: Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μισή-μισή ποσότητα φέτα και ανθότυρο για πιο απαλή γεύση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.