Αυτή η Χριστουγεννιάτικη τάρτα είναι ό,τι πιο αρωματικό και γιορτινό μπορείς να προσφέρεις στο τραπέζι σου! Με τραγανή σφολιάτα Χρυσή Ζύμη, ζουμερά αχλάδια, γλυκόξινα cranberries και καβουρδισμένο κουκουνάρι, δημιουργεί μια γεύση ισορροπημένη, φρουτώδη και πλούσια. Η ζάχαρη άχνη και η μαρμελάδα δίνουν τη γιορτινή πινελιά σε ένα γλυκό που κλέβει τις εντυπώσεις με την πρώτη μπουκιά.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
1 βαζάκι μαρμελάδα cranberries
150 γρ. φρέσκα cranberries
500 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
Βάζουμε τη μαρμελάδα σε κατσαρολάκι μαζί με τα φρέσκα cranberries, τα αχλάδια και το κορνφλάουρ. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε μια παραλληλόγραμμη ψηλή φόρμα για τάρτα (20-22 εκ.) και απλώνουμε τη σφολιάτα. Όση ζύμη μας περισσέψει, την κόβουμε αστεράκια με κουπ πατ.
Ρίχνουμε τη γέμιση στη ζύμη. Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι. Ψήνουμε την τάρτα για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Τα αστεράκια τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
Όταν κρυώσει ελαφρώς η τάρτα, διακοσμούμε με τα αστεράκια ζύμης και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.