ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό και, όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε δύο φόρμες (ή τσέρκια για κέικ) 20–22 εκ.

 

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη διάμετρο της φόρμας. Ακουμπάμε τρία φύλλα, καλά βουτυρωμένα, στη φόρμα.

 

Πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και ζάχαρη και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα κρούστας, επίσης καλά βουτυρωμένα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την άλλη φόρμα και τα υπόλοιπα έξι φύλλα.

 

Ψήνουμε τους μπακλαβάδες για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και τους περιχύνουμε με το σιρόπι.

 

Κόβουμε το κέικ οριζοντίως σε δύο ίσους δίσκους και κάθε δίσκο με ένα κουπ πατ 20 εκ. Ακουμπάμε τον έναν δίσκο σε πιατέλα και από πάνω, με προσοχή, τον έναν σιροπιασμένο μπακλαβά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το άλλο κέικ σοκολάτας και τον άλλο μπακλαβά.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ τ. Δεκεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.