Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε την ζάχαρη, το μέλι και το νερό και όταν πάρουν βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, βουτυρώνετε δυο φόρμες (ή τσέρκια για κέικ) 20 – 22 εκ.
Κόβετε τα φύλλα κρούστας στην διάμετρο της φόρμας. Ακουμπάτε τρία φύλλα καλά βουτυρωμένα στην φόρμα.
Πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης και ζάχαρη και καλύπτετε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα κρούστας καλά βουτυρωμένα. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία με την άλλη φόρμα και τα υπόλοιπα έξη φύλλα.
Ψήνετε τους μπακλαβάδες για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και τους περιχύνετε με το σιρόπι.
Κόβετε το κέικ οριζοντίως σε δυο ίσους δίσκους και κάθε δίσκο με ένα κουπ πατ 20 εκ. Ακουμπάτε τον έναν δίσκο σε πιατέλα και από πάνω με προσοχή τον έναν σιροπιασμένο μπακλαβά. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία με το άλλο κέικ σοκολάτας και τον άλλο μπακλαβά.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ τ. Δεκεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.