ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/10

Προετοιμασία 

Βγάζουμε το φύλλο από το ψυγείο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προετοιμασία 

Προθερµαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Για τη γέμιση 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι το γάλα μας να ζεσταθεί (να μπορούμε να το αγγίξουμε) και να λιώσει η ζάχαρη.

Για τη γέμιση 

Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι και τα δύο αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τη γέμιση 

Παίρνουμε μια κούπα από το ζεστό γάλα με τη ζάχαρη και τη ρίχνουμε στο μπολ με το μίγμα από σιμιγδάλι και αβγά ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2′ μέχρι να δέσει.

Για τη γέμιση 

Ρίχνουμε όλο το μίγμα του μπολ στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα με ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για τη γέμιση 

Όσο η κρέμα είναι ακόμα ζεστή, προσθέτουμε 50 γρ. βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Για τα φύλλα 

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 40×30 εκ. και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο κρούστας και το ραντίζουμε με βούτυρο χωρίς να το πατήσουμε με το πινέλο για να μην κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους. Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο, ραντίζουμε με βούτυρο όπως και στο πρώτο και πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και 2 κ.σ. αμυγδαλόψιχα ή καρυδόψιχα. Τοποθετούμε άλλα δύο φύλλα βουτυρωμένα με τον ίδιο τρόπο

Για τη σύνθεση 

Απλώνουμε τη κρέμα πάνω στα φύλλα και αναδιπλώνουμε τις άκρες ώστε να καλύψουν το ακριανό σημείο της κρέμας.

Για τη σύνθεση 

Πασπαλίζουμε πάνω από τα διπλωμένα φύλλα με ένα κουταλάκι της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε για 40′ με 60′ μέχρι η πίτα μας να έχει ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.