Γιορτινό τιραμισού Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

Για το καταΐφι 

Αφήνουμε το Καταΐφι να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

Για το τιραμισού 

Αφρατεύουμε το Καταΐφι, το χωρίζουμε σε 8-10 μικρές μπαλίτσες και τακτοποιούμε στο ταψί. Περιχύνουμε με το βούτυρο και ψήνουμε για16-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Για το τιραμισού 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε με τον εσπρέσο και την άχνη. Με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), ενσωματώνουμε προσεκτικά την χτυπημένη κρέμα. Ακουμπάτε τα ψημένα καταΐφάκια στον πάτο ενός μπολ και τα αλείφουμε με λικέρ καφέ. Κρατάτε 1 – 2 για διακόσμηση.

Για το τιραμισού 

Απλώνουμε την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με κακάο. Γαρνίρουμε με λίγο ψημένο καταΐφι χοντροσπασμένο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.4 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.