Καταΐφι με ζαμπόν και τυριά

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

Για το καταΐφι 

Βγάζουμε το Καταΐφι από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για το καταΐφι 

«Ξαίνουμε» το καταΐφι με τα δάχτυλά σας για να αφρατέψει.

Για την πίτα 

Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά, τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο δυόσμο.

Για την πίτα 

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το μισό καταΐφι στον πάτο του, απλώνουμε τα μισά τυριά και στρώνουμε από πάνω το ζαμπόν. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Σκεπάζουμε την πίτα με το υπόλοιπο καταΐφι.

Για την πίτα 

Λιώνουμε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο και το χτυπάτε καλά με τα αυγά και το γάλα. Περιχύνουμε την καταϊφόπιτα με το μείγμα αυγών – βούτυρου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40’-45’ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.7 / 5. Vote count: 21

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.