Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο για 2-3 λεπτά.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας το ψιλοκομμένο μπέικον μαζί με την καπνιστή πάπρικα και τη γλυκιά πάπρικα για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να σπάσει καλά ο κιμάς. Προσθέτουμε τον πελτέ μαζί με τη ζάχαρη, την τριμμένη τομάτα, τον μοσχαρίσιο ζωμό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά να μαγειρευτεί ο κιμάς. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος και έχει δέσει καλά, τον αποσύρουμε από το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και τον αφήνουμε να κρυώσει αρκετά. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε έναν καθαρό, ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε ελαφρώς, με έναν πλάστη, από όλες τις μεριές. Απλώνουμε τον μισό κιμά στο φύλλο σφολιάτας, αφήνοντας στη μία μεγάλη πλευρά ένα περιθώριο περίπου 2 δαχτύλων. Τυλίγουμε σε ρολό τη μεγάλη πλευρά, προς την πλευρά στην οποία υπάρχει το περιθώριο, το οποίο περνάμε με λίγο νερό για να κολλήσει και να κλείσει καλά το ρολό.
Κόβουμε το ρολό σφολιάτας σε φέτες πάχους περίπου 2 δαχτύλων και τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψάκια με φόρμες για muffin. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούνο στους 200°C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα ρολάκια, σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη σος γιαουρτιού — το γιαούρτι, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι — και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα ρολάκια κιμά σε μία μεγάλη πιατέλα με 1-2 κουταλάκια από τη σος γιαουρτιού από πάνω.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.