ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα πιέζουμε καλά να βγάλουν τα υγρά τους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

 

Αφού καραμελώσει, προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5–6 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε καλά.

 

Αλείφουμε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα, αλείφοντάς τα κι αυτά ενδιάμεσα με βούτυρο.

 

Απλώνουμε μέσα τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα με βούτυρο. Τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων σε στεφάνι περιμετρικά και κόβουμε την πίτα σε κομμάτια. Την αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και την ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 180° C.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.