Γλυκιά κολοκυθόπιτα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

Για τη ζύμη 

Αφήνουμε τα Φύλλα κρούστας για γλυκά να ξεπαγώσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της συκευασίας.

Για τη γέμιση 

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο ρούμι. Σοτάρουμε την κολοκύθα σε 2 κ. σούπας βούτυρο μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να μαλακώσει (περίπου 10′). Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς, τις μουλιασμένες σταφίδες, την ζάχαρη και την βρώμη.

Για τη σύνθεση 

Βουτυρώνουμε ένα – ένα φύλλο και βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος. Τυλίγουμε σε ρολό και διπλώνουμε σε σαλιγκάρι. Το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180° C για 40 λεπτά. Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη και σπασμένα φουντούκια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.