ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

 

Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Προσθέτετε το σπανάκι, σε δόσεις, και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί καλά το σπανάκι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνετε να σουρώσει και να κρυώσει.

 

Όταν το σπανάκι στραγγίξει και κρυώσει το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το μυρώνι και τις καυκαλήθρες μαζί με το καλαθάκι Λήμνου, χοντροσπασμένο, και τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.

 

Σε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί, 35×30 εκ. περίπου, στρώνετε 4 χωριάτικα φύλλα, περνώντας το κάθε ένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο. Στρώνετε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού την γέμιση με το σπανάκι και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, περνώντας πάλι, με ελαιόλαδο το κάθε ένα ξεχωριστά.

 

Κόβετε ελαφρώς τα φύλλα από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά. Όταν η σπανακόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.