Η κοτόπιτα χριστουγεννιάτικη συνδυάζει κομμάτια ζουμερού κοτόπουλου ή γαλοπούλας με βρασμένα κάστανα, σταφίδες και καβουρντισμένο κουκουνάρι, αρωματισμένα με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος. Τυλιγμένη σε τραγανό φύλλο κρούστας, αυτή η πίτα φέρνει στο τραπέζι τη γιορτινή ζεστασιά και τις ξεχωριστές γεύσεις που αγαπάμε στις γιορτές.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ή γαλοπούλας, κομμένο σε κυβάκια
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο βούτυρο ή στο λάδι το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε και αυτό για 2–3 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Μετά, προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι, τα κάστανα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, την κρέμα γάλακτος, το αυγό, αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε τη γέμιση πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με βούτυρο. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με βούτυρο.
Χαράζουμε την πίτα σε τριγωνικά κομμάτια και την ψήνουμε στους 180° C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.