Κοτοπιτάκια με χωριάτικο φύλλο από τον Άκη Πετρετζίκη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Σ’ένα μπολ βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τα φιλέτα κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι και περιμένουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα-ίσα να χωράνε τα φιλέτα μας και βάζουμε στον πάτο τα κλαδάκια από τα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο). Όταν τα φιλέτα μας πάρουν χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο και το βούτυρο στο τηγάνι να κάψει.

 

Μεταφέρουμε τα φιλέτα στο ταψάκι πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, θα περάσουν όλα τα αρώματα απο τα μυρωδικά μέσα στα φιλέτα κοτόπουλο την ώρα που ψήνονται. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα φιλέτα κοτόπουλο, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά. Μόλις κρυώσουν, ψιλοκόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το ξύσμα από 1 λεμόνι, τον χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η γέμιση.

 

Ετοιμάζουμε τα κοτοπιτάκια μας κόβοντας κατά μήκος το κάθε φύλλο (6 φύλλα) στα 3 και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Πασπαλίζουμε το πρώτο φύλλο με ελαιόλαδο, βάζουμε 1 γεμάτη κ.σ. από τη γέμιση και τυλίγουμε σε τριγωνάκι. Τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο λάδι και σουσάμι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για κάθε φύλλο. Ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.