Κοτοπιτάκια με γιαούρτι Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

Για το φύλλο 

Αφήνετε το φύλλο κρούστας να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη γέμιση 

Βράζετε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Το αποσύρετε με την τρυπητή κουτάλα. Καθαρίζετε το κοτόπουλο από τις πέτσες και τα κόκαλα και το ψιλοκόβετε.

Για τη γέμιση 

Λιώνετε το βούτυρο σ’ ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τον κύβο και σιγοβράζετε 10’.

Για τη γέμιση 

Ανακατεύετε το γιαούρτι με το σιμιγδάλι και το τρίμμα της φέτας. Χτυπάτε τα 3 ολόκληρα αυγά και τον 1 κρόκο με το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο και τα προσθέτετε στο μείγμα του γιαουρτιού. Κατεβάζετε τα κρεμμύδια από τη φωτιά και τους προσθέτετε το κοτόπουλο, το μαϊντανό και το μείγμα του γιαουρτιού.

Για τη σύνθεση 

Κόβετε κάθε φύλλο σε 3 φαρδιές λωρίδες. Τις αλείφετε με λάδι και τις τοποθετείτε ανά δύο τη μια πάνω στην άλλη. Απλώνετε στη μια άκρη 1-2 κουταλιές από το μείγμα της γέμισης και τυλίγετε σε ρολάκι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φτιάχνοντας 15 ρολάκια.

Για τη σύνθεση 

Αλείφετε την επιφάνειά τους με το δεύτερο κρόκο χτυπημένο με λίγο γάλα. Βάζετε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε 30’-35’ στους 200° C, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Δείτε ακόμη 

Σας αρέσουν τα κοτοπιτάκια; Δείτε και τη συνταγή για κοτοπιτάκια με τυρί κρέμα και κόλιανδρο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.7 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.