Μανιταρόπιτα με κρεμμύδι, πράσο και μπέικον

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/09

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες, το μπέικον και την πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.

 

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

 

Σοτάρετε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τις πιπεριές Φλωρίνης για 3-4 λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματα του το μπέικον και να μαλακώσουν τα υπόλοιπα υλικά.

 

Αποσύρετε τα υλικά από το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά τους μέσα στο τηγάνι, το οποίο ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.οτάρετε τα μανιτάρια, τα πορτομπέλο, τα ασπρομανίταρα και τα brown μανιτάρια μέχρι να μαραθούν, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε καλά να λιώσει και τα προσθέτετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

 

Προσθέτετε τα αυγά, την τριμμένη γραβιέρα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

 

Αλείφετε ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνετε 4 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.

 

Απλώνετε την γέμιση των μανιταριών, ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια των φύλλων και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.

 

Με ένα μαχαιράκι χαράζετε ελαφρώς τα χωριάτικα φύλλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 50-60 λεπτά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.