Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, το μπέικον και την πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τις πιπεριές Φλωρίνης για 3-4 λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματά του το μπέικον και να μαλακώσουν τα υπόλοιπα υλικά.
Αποσύρουμε τα υλικά από το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά τους μέσα στο τηγάνι, το οποίο ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, τα πορτομπέλο, τα ασπρομανίταρα και τα brown μανιτάρια μέχρι να μαραθούν, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά να λιώσει και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε τα αυγά, την τριμμένη γραβιέρα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε 4 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Απλώνουμε τη γέμιση των μανιταριών ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια των φύλλων και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.
Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε ελαφρώς τα χωριάτικα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 50-60 λεπτά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.