Millefeuille

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

Για το φύλλο 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κατόπιν, ισιώνουμε τα φύλλα ελαφρώς με τον πλάστη.

Για το φύλλο 

Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα και τοποθετούμε 1 φύλλο σφολιάτας στο κάθε ένα. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κάθε φύλλο με κάθετες χαρακιές κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, δημιουργώντας έτσι τέσσερις λωρίδες. Έπειτα, κάνουμε και τρεις οριζόντιες χαρακιές ώστε να δημιουργήσουμε δεκαέξι ίδια κομμάτια. Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.

Για το φύλλο 

Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 15 λεπτά), τα ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα 

Βάζουμε τη ζάχαρη να βράσει σε κατσαρολάκι με τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό και παράλληλα χτυπάμε τα αβγά στο μίξερ. Δύο λεπτά αφού πάρει βράση το σιρόπι, το ρίχνουμε καυτό στα αβγά με ροή σαν κορδόνι και με το μίξερ σε λειτουργία. Όταν κρυώσουν τα αβγά, προσθέτουμε τη μαστίχα και το τυρί κρέμα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μίγμα.

Για την κρέμα 

Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με 3 κουταλιές της σούπας νερό και περιμένουμε να φουσκώσει. Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από την κρέμα γάλακτος στη φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε με κουτάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί.

Για την κρέμα 

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Τέλος, ενώνουμε τα τρία μίγματα (ζελατίνης, αβγών και κρέμας γάλακτος) και αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 2-3 ώρες τουλάχιστον.

Για το σερβίρισμα 

Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στήνουμε κάθε πιάτο ως εξής: ένα κομμάτι σφολιάτα, λίγη κρέμα, μερικές ψιλοκομμένες φράουλες, ένα κομμάτι σφολιάτα, κρέμα, θρυμματισμένη σφολιάτα, λίγη ζάχαρη άχνη και μία φράουλα κομμένη στη μέση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.