Πάστα Φλώρα με Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε το άλλο φύλλο στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 20 εκ. και απλώνουμε τη ζύμη πιέζοντας καλά ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά της. Κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη που περισσεύει και την κρατάμε στην άκρη.

 

Τρυπάμε τη ζύμη της βάσης με πιρούνι, τοποθετούμε πάνω της μια λαδόκολλα (και από πάνω όσπρια ή ρύζι για να μη φουσκώσει η ζύμη) και την ψήνουμε χωρίς γέμιση για 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε σε μικρό κατσαρολάκι τη μαρμελάδα με το λικέρ ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε τη μαρμελάδα στη ζύμη.

 

Από τη ζύμη που κρατήσατε στην άκρη, κόβουμε μακρόστενες λωρίδες. Καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας χιαστί. Αλείφουμε τη ζύμη κουρού με τον κρόκο του αβγού και ψήνουμε για 15΄ ακόμη, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας. Δείτε τις τεχνικές για τέλειες τάρτες με ζύμη κουρού, στο βίντεο που έφτιαξε η Χρυσή Ζύμη εδώ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.