Μηλόπιτα σαν Πάστα Φλώρα με Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βάζουμε τα μήλα με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×28 εκ. και απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης κουρού, κόβοντας ό,τι περισσεύει. Κόβουμε το δεύτερο φύλλο ζύμης κουρού σε λεπτές λωρίδες.

 

Με μια σπάτουλα αλείφουμε τη στρωμένη ζύμη με μαρμελάδα. Απλώνουμε τα ζαχαρωμένα μήλα και καλύπτουμε την επιφάνεια τους με τις λωρίδες ζύμης που κόψαμε. Αλείφουμε τη μηλόπιτα με το μείγμα αβγού και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη.

 

Σερβίρουμε τη μηλόπιτα ζεστή.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.