Ανεμόμυλοι με Γέμιση από Κεράσια σε τραγανό Φύλλο Σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανακατεύουμε τα κεράσια με τη μαρμελάδα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα και στρώνουμε δύο ταψιά με κομμάτια λαδόκολλας.

 

Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα ίσα τετράγωνα κομμάτια. Σε κάθε τετράγωνο χαράζουμε από 4 γραμμές μήκους 5 εκ. ξεκινώντας από τις γωνίες με κατεύθυνση προς το κέντρο του τετραγώνου. Από πάνω τοποθετούμε λίγο μείγμα κερασιών-μαρμελάδας. Μεταμορφώνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε «ανεμόμυλο» φέρνοντας τις τέσσερις από τις οκτώ άκρες προς το κέντρο, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν. Καρφώνουμε ένα γαρίφαλο στο κέντρο τους. Βάζουμε τους «ανεμόμυλους» στα ταψιά και τους αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

 

Αλείφουμε τους «ανεμόμυλους» με το αβγό και τους ψήνουμε στον φούρνο για 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τους ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη με μία κουταλιά νερό και φτιάχνουμε το γλάσο. Με αυτό ραντίζουμε τους «ανεμόμυλους» και περιμένουμε να στεγνώσει πριν τους σερβίρουμε. Τους διακοσμούμε με ξυλάκια για σουβλάκια ή καλαμάκια. Δείτε την τεχνική για να φτιάξουμε ανεμόμυλους στο βίντεο της Χρυσής Ζύμης εδώ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.