Στριφτά Μπουγατσίνια με Σφολιάτα Βουτύρου Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

Για το φύλλο 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για την κρέμα 

Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα με 480ml γάλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τους κρόκους και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Γυρίζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη μέχρι η κρέμα να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Για τα μπουγατσίνια 

Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια λαμαρίνα φούρνου. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας βουτύρου Χρυσή Ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα στη μια πλευρά του φύλλου κατά μήκος και ισιώνουμε την επιφάνειά της με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Σκεπάζουμε την κρέμα με το άλλο μισό φύλλο και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας βουτύρου Χρυσή Ζύμη. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόβουμε τα φύλλα κάθετα, σε λωρίδες πάχους 1,5 εκ. Στρίβουμε με τα χέρια μας ελαφρώς τις λωρίδες και τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.

Για τα μπουγατσίνια 

Ψήνουμε τα μπουγατσίνια στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15-17 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε από τον φούρνο και μεταφέρουμε τα μπουγατσίνια σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.