Μιλφέιγ Σοκολάτας με Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Ετοιμάζουμε τα φύλλα του μιλφέιγ: Αφήνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσουν πλήρως. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο μας και τα πασπαλίζουμε από τη μία πλευρά με ένα μέρος της άχνης ζάχαρης. Πατάμε ελαφρά με πλάστη έτσι ώστε η ζάχαρη να μπει μέσα στα φύλλα και με πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία τη σφολιάτα μας. Κόβουμε κάθετα, από τη μακριά της πλευρά, την κάθε σφολιάτα σε τέσσερα ίσα ορθογώνια κομμάτια.

 

Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα και τοποθετούμε από μία σφολιάτα σε καθένα, με την πλευρά που πασπαλίσαμε με άχνη ζάχαρη προς τα κάτω. Πασπαλίζουμε και την πάνω πλευρά με λίγη άχνη και ψήνουμε τις σφολιάτες σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 15-20 λεπτά. Οταν είναι έτοιμες, τις αποσύρουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτα: Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με το σύρμα μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση.

 

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπασίνα, σε μπεν μαρί, έτσι ώστε να φτάσει στους 45°C. Αφού λιώσει η σοκολάτα, της προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος ανακατεύοντας καλά με τη μαρίζ. Ρίχνουμε το λικέρ βύσσινο και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και κατόπιν προσθέτουμε τη χτυπημένη σαντιγί, ανακατεύοντας κυκλικά με τρυπητή μεταλλική κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα πριν το στήσιμο του μιλφέιγ.

 

Στήνουμε το μιλφέιγ: Στρώνουμε τα 8 ορθογώνια κομμάτια φύλλου σφολιάτας το ένα δίπλα στο άλλο. Με σπάτουλα απλώνουμε μους σοκολάτας στα 6 εξ αυτών, έτσι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Πασπαλίζουμε καραμελωμένα αμύγδαλα πάνω στη σοκολάτα και στήνουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, ανά τρία, για να φτιάξουμε δύο μιλφέιγ. Από πάνω βάζουμε τα δύο τελευταία φύλλα (ένα και ένα), τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη, διακοσμούμε με καραμελωμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.