ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Αλείφουμε με το βούτυρο 24 ατομικά φορμάκια για ταρτάκια.
Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ τα καρύδια με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Στον πάγκο της κουζίνας στρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε καλά. Με ένα κουπ πατ ή με οδηγό ένα πιατάκι του γλυκού κόβουμε δίσκους διαμέτρου περίπου 10 εκ. και τους στρώνουμε μέσα στις φόρμες.

 

Αφρατεύουμε το καταΐφι με τα χέρια μας για να ξεκολλήσει και το χωρίζουμε σε 24 ίσα μέρη. Παίρνουμε ένα-ένα τα μέρη καταϊφιού και προσθέτουμε 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού από το μείγμα του μπολ. Σχηματίζουμε μπαλάκια και τα βάζουμε μέσα στις φόρμες.

 

Μοιράζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στα φορμάκια και ψήνουμε στους 175°C, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

Σιρόπι: 

Εν τω μεταξύ βράζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά (από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός). Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς.

Σιρόπι: 

Όταν είναι έτοιμα τα γλυκά μας, τα περιχύνουμε με το σιρόπι με ένα κουτάλι.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και να απορροφήσουν το σιρόπι και μετά τα σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.