Μοσχαράκι κοκκινιστό στον φούρνο σκεπασμένο χωριάτικα φύλλα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το σκόρδο και κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το μοσχάρι.

 

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο. Θωρακίζουμε το μοσχάρι καλά από όλες τις πλευρές, ώστε να πάρει ωραίο χρώμα.

 

Αφαιρούμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το καρότο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε πάλι το μοσχάρι, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, τη ζάχαρη, την τριμμένη τομάτα, την τομάτα κονκασέ, λίγο νερό, τους κόκκους μπαχάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μοσχάρι να σιγοβράσει για περίπου 1½ ώρα. Όταν το μοσχάρι έχει μαλακώσει και η σάλτσα έχει δέσει, αποσύρουμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα και το απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε τα χωριάτικα φύλλα σε έναν καθαρό πάγκο, λαδώνουμε ένα-ένα φύλλο, τα τσαλακώνουμε σε στρογγυλές μπάλες και καλύπτουμε από πάνω το πυρίμαχο σκεύος με το μοσχάρι.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα τα φύλλα και να γίνουν τραγανά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.